ET / RU / EN

EESTI EHITUSKONSULTATSIOONIETTEVÕTETE LIIT

EESTI EHITUSKONSULTATSIOONI- ETTEVÕTETE LIIT

EKEL

EKELi korraldatud kahel koolituspäeval jagati omavalitsuste vastutavatele juhtidele, ehitusnõunikele, hankespetsialistidele ning arhitektidele ehitusprojektide tellimise osas soovitusi ja näpunäiteid, mis aitaksid tellijal kvaliteetse ehitusprojektini jõuda. Osalejaid oli omavalitsustest üle Eesti - Käinast Jõhvini ning Sauest Põlvani.

Lektoriteks oma valdkonda hästi tundvad praktikud, kel tuua näiteid reaalsest elust ning sellest tulenevalt ka praktilisi soovitusi probleemide lahendamiseks või ennetamiseks. Lisaks EKEL liikmetele Indrek Tärnole ja Jüri Rassile andsid oma panuse Ivo Jaanisoo ning Ülle Reidi Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumist, Urmas Leinfeld Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsist ning Taivo Ruus Advokaadibüroost Triniti.

Seminaril keskenduti lähteülesande koostamise olulistele nüanssidele, samuti vaadati, milline on pädev isik ehitusektoris. Räägiti, milliseid tingimusi peaks arvestama lepingu ettevalmistamisel ning kuidas maandada võimalikke riske. Uuriti, kas ehitusprojekti hankimisel tuleks arvestada lisaks majanduslikule soodsusele ka kvaliteedi kriteeriumitega. Samuti räägiti, mida toob kaasa ehitusprojekti tellimine ehitusinfomudelis projekteerituna.

Seminaripäeva lõpetanud aruteluosa tõi kaasa huvitavaid mõttearendusi, probleemipüstitusi ning lahenduskäike. Loodetavasti aitab selliste seminaride käigus toimuv teadmistejagamine ning mõttevahetus kaasa tellijate ning ehituskonsultantide vahelisele paremale koostööle, mille tulemuseks on head ehitusprojektid, kus kõik nüansid on hästi läbimõeldud, projekt arvestab tellija vajadusi parimal moel ning selles on vähem vigu ja ümbertegemisi.